Stressforløsning

I går havde jeg en session med en stærk og selvstændig kvinde, intelligent, følsom og med ben i næsen. Med svære stresssymptomer. Og jeg blev mindet om den svære tid i mit liv, hvor jeg selv var med langvarig stress og angst.At komme sundt igennem sådan en proces er ikke et quick-fix, men behøver nænsomhed, opmærksomhed og plads – noget vi netop kan være mestre i at undgå.

🌼

Der ligger ofte årsager indenunder – det kan være at vi har et mønster, hvor andre ting som regel er vigtigst og kommer før os selv. Det kan komme af en smuk dedikation eller en meget stærk drivkraft i ønsket om bidrage til andre, til verden, ambitioner om at udfylde vores plads – men som udleves i ubalance med os selv.Det kan være at vi ikke rigtig har lært at mærke vores behov, og dermed at tage ansvar for vores signaler.Eller vi kan bære overbevisninger om f.eks. ikke at være gode nok – at vi stræber efter at være ‘dygtige’ eller ‘stærke’, men at det aldrig synes godt nok.Vi kan kollapse, blive handlingslammede, uden mulighed for at se vores vej ud af det.

🌼

Det at tage stresssymptomerne og behovet for forandring alvorligt, er det første skridt – som kan synes at være et lille skridt, men er altafgørende.

🌼

Mange mennesker oplever stress. Det betyder, at nervesystemet overreagerer, og det er forskelligt hvad der kan være årsag til det, men mønstrene minder meget om hinanden.Nervesystemet overreagerer på grund af enten en kortvarig voldsom oplevelse eller langvarigt pres på nervesystemet, og derefter skal der ikke meget til før det selvantændes, sådan at man kommer til at reagere med stress, på selv små pres.Overreaktionen kommer af, at nervesystemet “husker” et pres. Dette er noget, der stammer fra vores oprindelige overlevelsessystem, en biologisk forsvarsmekanisme, vores krop bærer.

🌼

En god, nærende og positiv oplevelse vil normalt skylle hukommelsen om presset ud. Men hvis vi over en længere periode udsættes for gentagende pres på vores nervesystem, uden de nærende oplevelser, så vil vores system blive mere og mere reaktivt og stresset.Sker presset for voldsomt og hele vores kodningssystem involveres, samtidig med at vi bærer anlæg for det, så kan vi spontant få udløst post traumatisk stress syndrom (PTSD).Derudover er også depression og/eller angst, typiske følgevirkninger af langvarig stress.

🌼

Jeg arbejder i sessionerne med metoder, der åbner mulighed for frigørelse af ophobet stress i dit nervesystem, og dæmper for selvantænding og overbelastning. Det giver ro i dit system, og den lagrede hukommelse om presset nulstilles, så der bliver skabt plads til positive, nærende oplevelser.

🌼

Vi arbejder herefter med at bevidstgøre, heale og transformere eventuelle usunde overbevisninger og mønstre, og at stabilisere den nye tilstand ind i dit system. Og åbner derved muligheden for et nyt og sundere udgangspunkt for at være i livet.

🌼

Jeg anbefaler stressforløsnings-arbejdet som et onlineforløb med flere sessioner og løbende dialog undervejs. Hvis du er i anden behandling vil jeg altid opfordre til at du fortsætter den behandling, og bruger sessionerne med mig som ekstra støtte med healing, sparring og vejledning, sideløbende.

💗

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *