Stress og PTSD

balance

En effektiv reduktion af stress i nervesystemet.

Mange mennesker oplever stress. Det betyder, at nervesystemet overreagerer, og det er forskelligt, hvad der kan være årsag til det. Men mønstrene minder meget om hinanden.

Nervesystemet overreagerer på grund af enten en kortvarig voldsom oplevelse eller et langvarigt pres på nervesystemet, og derefter skal der ikke meget til, før det selvantændes, sådan at man kommer til at reagere med stress på selv små pres.

Overreaktionen kommer af, at nervesystemet “husker” et pres. Dette er noget, der stammer fra vores oprindelige overlevelsessystem, en biologisk forsvarsmekanisme, vores krop bærer.

En god, nærende og positiv oplevelse vil normalt skylle hukommelsen om presset ud. Men hvis vi over en længere periode udsættes for gentagende pres på vores nervesystem, uden de nærende oplevelser, så vil vores system blive mere og mere reaktivt og stresset.

Sker presset for voldsomt, så hele vores kodningssystem involveres samtidig med, at vi bærer anlæggene for det, kan vi spontant få udløst post traumatisk stress syndrom (PTSD). Derudover er også depression en typisk følgevirkning af langvarig stress.

Jeg formidler en healing, der meget effektivt åbner muligheden for frigørelse af ophobet stress i dit nervesystem og dæmper for selvantænding og overbelastning. Det giver ro i dit system. Og den lagrede hukommelse om presset nulstilles, så der bliver skabt plads til positive, nærende oplevelser og dermed et sundere udgangspunkt for at være i livet.